Kedvenc bölcsességeim minden napra

2009. november 20., péntek

A víz az úr...


Az elmúlt napok heves esőzései miatt Cumbria megye bekerült a vezető hírek közé. A Lake District amúgy szelíd folyói és patakjai hömpölygő áradattá duzzadva gátakat szakítottak át és öntötték el Keswick és Cockermouth településeket.
Workington-nál egy egész hidat sodort el a folyó, magával ragadva egy rajta álló rendőrt...
Homokzsákok, szivattyúk, méteres víz az utcákon. Cumbria néhány kisvárosa fölött pedig helikopterek mentik a lakosságot. Cockermouth-ban állítólag 1000 évben egyszer történik ilyesmi...

A munkába járást is megnehezítette több megáradt folyó: egyik angol kolléganőnk, Holly, kénytelen volt Carlisle-ban éjszakázni, mivel kis faluját elvágta a külvilágtól a víz.
Néhány pincér pedig nekiállt a vendégek házikóit takarítani, mert a takarítóbrigád nem jutott el a munkahelyére...

Carlisle viszont ezúttal megúszta. Nem úgy 2005 januárjában, amikor a fele várost elöntötte a megáradt Eden-folyó, megdöntve ezzel minden korábbi vízállási rekordot.

Íme néhány kép az Eden-ről. Próbáltam őket egymás mellé rakni, tükrözve ezzel békés és megvadult arcát.


Szép tud lenni a megáradt folyó is, pláne ha már a vár lábát nyaldossa.;)

Egy rövid videó a folyóról ITT!

5 megjegyzés:

hpeter írta...

ugy látszik ott is kéne valami gátépitő közmunkaprogram:)

zoltanne írta...

aszta..., nem ártana gumicsónakot beszereznetek! :)))

vargak írta...

Pont rád gondoltam kedves Zé barátom amikor meghallottam a hírekben hogy úszik észak Anglia..jól van örülök hogy megúsztátok.
Itt a másik véglet van, 41fok forró széllel - katasztrofálisra emelték a tűzkészültséget, pedig még csak november - vagyis május, hol van még az igazi nyár ami január, februárban jön el

írta...

Csak szólj, ha már füstölög Ausztrália! Szivattyúzok majd át innen vizet, oké?:)))

vargak írta...

per pillanat jó a helyzet...csak 35fok..az még emberi..amúgy Ausztrália mindig füstöl valahol..amikor hazafelé repültem HongKongnak kb az út negyedik órájában még mindig az ausztrál semmi felett égett a semmi..olyan erővel hogy az utasszállítóról látszott és az is hogy kb még vagy 900kmig semmi lakott terület nincs környéken vagyis a bozóttűz addig ég míg magától ki nem ég vagy lakott területhez nem ér.