Kedvenc bölcsességeim minden napra

2009. november 18., szerda

Akvárium, majd 4-en 4 tányérból...:)

Legutóbbi csavargásunk ismét Windermere-be vezetett minket, azon belül is a tó egyik végében található akváriumba. Érdekes módon a tigriscápa, az angolna és a vizicsikó mellé valahogy bekerült pár csótánycsalád és valami zöld majomféle is.:)
Láttál már valaha kacsákat testközelből víz alatt úszni? Gondoltad volna, hogy ekkora élmény lesz? Ugye hogy nem! Mi sem!:) És pillantottál-e meg valaha palacsintákat egy medence fenekén? Mert mi igen!:) Gusztusom lett volna túróval megtölteni, de miután megtudtam, hogy azok a vékony, tarka, palacsintatésztához hasonlító,mozdulatlanul heverő lapocskák valójában az egyik rájafaj jeles képviselői, inkább elálltam az ötlettől...:)

Az akvárium után lenyomtunk még pár kártyapartit, majd betértünk egy elegáns olasz étterembe, ahol hála J. összeköttetéseinek, V.I.P. vendégek voltunk.
Először kicsit tanácstalanul böngésztük az olasz kifejezésekkel teletűzdelt menüt, aztán döntöttünk: a 4 féle Pollo (csirke) mindegyikéből rendelünk, aztán eldöntjük, kinek melyik lesz a nyerő:)
Szegény olasz pincért teljesen összezavartuk, amikor a "Kinek lesz a Pollo Tarragon?" kérdésére azt a választ kapta: "Bárkinek!" Próbáltuk neki elmondani, hogy rakja csak le mind a négy főételt, mert osztozunk rajtuk, de ezt már nyelvi akadályok miatt (nem beszélte az angolt:) nem sikerült vele megértetni.
Miután asztalunkon landolt mind a négy tányér olasz gyönyörűség, belekóstoltunk, majd mindenki vezényszóra "Add tovább!" az óramutató járásával megegyező irányban lepasszolta a szomszédnak, ami éppen előtte volt. A köröztetést ezután még háromszor ismételtük, hogy mindegyikőnk betekintést nyerhessen mind a 4 ízvilágba. Természetesen minden egyes akciónkat furcsa tekintetek követték, de közöltük a pincérekkel, hogy minden a legnagyobb rendben.;)
A desszertről készült fotó pedig annyira jól sikerült ezzel a háttérrel, hogy muszáj ide kitennem:)


1 megjegyzés:

hpeter írta...

olasz pincéreknek fölösleges magyarázkodni, tapasztalat hogy kézzel lábbal többre megy az ember, meg amugy is hagyni kell hadd csináljon mindent ugy ahogy akar:))