Kedvenc bölcsességeim minden napra

2009. november 2., hétfő

This Is It - The Man In The Mirror

"This Is It", avagy egy sosem volt koncert próbái. Az ember egyik szeme sír, a másik nevet. Hol ez, hol az győzedelmeskedik...
Vegyes érzelmekkel ültünk be ma a moziba. Amolyan legutolsó találkozás volt ez. Még mindig hihetetlen, hogy minden idők legvártabb és legkáprázatosabbnak vélt visszatéréséből "csak" egy film maradt. Persze végigülve a 111 percet rájön az ember, hogy ez valami más. Több, mint egy mozifilm, de kevesebb mint egy koncert. Viszont a kettő között van a lényeg, az pedig az EMBER. Ahogy még előtte talán nem is láttuk.
Hála a filmkészítőknek, valamit mégis kaptunk a koncertből. Ezt muszáj volt megmutatni a világnak. Köztudott, a halál mindig nagy üzlet. Ez esetben az üzlet és jószándék egészségesen egészítették ki egymást. Pontosabban az utóbbi szülte meg az előbbit, hiszen a rendező és a sztár régi barátok voltak már. A film pedig a maga kategóriájában már most rekord, a 2 hetes vetítési időtartamot meg is hosszabították, amit majd DVD követ jövőre.
Az elmaradt koncertekre a szervezőknek köszönhetően még sokáig emlékezni fogunk. Egy hologrammos jegy, melyet maga MJ tervezett, egy árván maradt 337-es szék, illetve a film.
"This Is It", azaz ennyi volt. A film pontosan olyan váratlanul ér véget, ahogy Michael Jackson élete is. Csak egy biztos: Ma már tudjuk, miről maradtunk le... Mostanra Michael már valószínűleg megtanult vízen is járni, míg Jézus teljes gőzzel nyomja a moonwalk-ot...;)


Nincsenek megjegyzések: