Kedvenc bölcsességeim minden napra

2009. február 2., hétfő

A tél nem kímél!


Legalábbis Nagy-Britanniát idén nem.
Csak pillognak az angolok, mi ez a nagy fehérség. Az idei télen eddig is esegetett néha a hó, de mára megtudták, milyen egy bakonyi tél.
A 18 éve nem tapasztalt időnek még nincs vége, de már most leesett egyes helyeken 30 centi; London szintén dobogós a maga "kis" 20 centijével.
Hogy mit tud okozni itt egy országos havazás? Totál káoszt és fejetlenséget. Egy illetékes szerint felkészültek rá, de ekkora hóra nem számítottak...Ergo, nem készültetek fel rá gyerekek!
20 cm lazán megbénította a főváros közlekedését: nem közlekednek a piros buszok, a Londonból kimenő és Londonba érkező vonatok hébe-hóba, de hogy a Victoria pályaudvarra egy sem, az tuti. Több metróvonal is megbénult, illetve reptereket zártak le, járatokat töröltek, az ország több száz iskolája zárva maradt. 15 év után újra előkerültek a hóekék, de úgy tűnik jégtörő hajókat is muszáj lesz beszerezni, mert néhol a sekélyebb részeken még a tenger is megadta magát...
Egy, a BBC News által megkérdezett járókelő egyenesen a harmadik világ országaihoz hasonlította kis hazáját a hirtelen jött bénaság miatt. Mások viszont "Boldog Karácsonyt!" kiáltozva, autókat és buszokat dobálva élvezik a rendkívüli helyzetet.
Nekem különösen jól jött a téli rémálom: időpont-egyeztetés nélkül ugrottam be a fodrászhoz, de reménykedtem hátha tud fogadni. Tárt karokkal várt! A vendégei sorra mondták le az időpontokat, a fodrász a pult mögött malmozott.
Végül mindez képekben (az elsőt én követtem el az utcánkban;)


1 megjegyzés:

vargak írta...

:) nagyon jó képek köszike!
igazi hó! Hó! hó! hó!