Kedvenc bölcsességeim minden napra

2009. május 15., péntek

"Fogd el, Dobd el, Pusztísd el!"


Egyszerű, jól követhető tanácsokat kapott az összes brit háztartás a napokban az Egészségügyi Minisztériumtól.
10 oldalas, több nyelven igényelhető füzetecskében tájékoztatják az embereket a jelenlegi sertés-influenzáról, annak tüneteiről, és arról, hogy mit kell tenni, ha valaki észreveszi magán a jeleit.
Természetesen a legfontosabb a megelőzés. "Catch it", azaz köhögjünk és tüsszentsünk egyszer használatos zsebkendőbe, felfogva ezzel a levegőben esetlegesen szétáramló vírusokat.
"Bin it", azaz a zsebkendőt dobjuk a kukába, miután beleprüszköltünk. "Kill it", azaz mossunk kezet forró, szappanos vízzel. Ilyen egyszerű az egész!:)
A legfrisebb adatok már 85-re teszik a fertőzöttek számát az Egyesült Királyságban. Nem meglepő módon, London a legfertőzöttebb.
A brit egészségügyi hatóság szerint pánikra semmi ok, azonban jobb elővigyázatosnak lenni. Ha azt vesszük, hogy évente, világszerte 250-500 ezer ember hal meg a hagyományosnak mondható influenza miatt, akkor tényleg nem aggódok. A Nagy-Britanniában kezelt betegek jól reagáltak a gyógyszerekre, haláleset eddig nem történt. A miniszter szerint már most elegendő vakcina áll rendelkezésre, hogy az ország felét beoltsák, év végére pedig mindenkinek jutni fog, ha arról van szó.
Szerintem a nyár közeledtével a vírus kezd majd eltűnni, de addig is Elfogjuk, Eldobjuk és Elpusztítjuk!

2 megjegyzés:

vargak írta...

nem tudok szavazni ...hiányzik egy opció..
az "nem pánikolok de éberen örködöm egészségem felett"

írta...

Az opció kihagyása szándékos, tessék dönteni:))))