Kedvenc bölcsességeim minden napra

2009. május 15., péntek

Rajinda 23. rész

"We are the champions!"

Ezzel a szlogennel kezdődött a tegnapi műszak az étteremben. Győzelmet arattunk ugyanis Sherwood felett.
Csak hogy világos legyen: az Egyesült Királyság területén négy Center Parcs elnevezésű, amolyan szabadidő-és wellness központ található, tele éttermekkel és megannyi kikapcsolódási lehetőséggel főként családok számára, erdőkkel és tavakkal. Az országban északról dél felé haladva találjuk Whinfell-t, Sherwood-ot, Elveden-t és végül Longleat-et. A parkokat felkereső vendégek pedig folyamatosan értékelik, pontozzák az itt tapasztalt kiszolgálás színvonalát.
Sokáig a sherwoodi erdőben található létesítmény vitte a pálmát, mára azonban fordult a kocka, és nyertünk mi, whinfelliek.
Ezzel egyidőben Whinfell-en belül munkaadó helyem, a Rajinda ismét első helyen végzett a kiszolgálást illetően. Mivel a múlt év minden egyes negyedévében (egy évben négyszer összesítik a vendégek értékelését) mi bizonyultunk a legjobbnak, ezért az egy éves szünet nélküli szériáért külön jutalmat is kaptunk (dupla annyi vásárlási utalványt, mint szoktunk ilyenkor:).
A legutóbbi jelentkezésem óta persze történtek még meghatározó dolgok. A leggyengébb láncszemnek egyik portugál kollegánk, Candida bizonyult, aki önszántából lépett ki a csapatból, megoldva így a nagyfőnökök dilemmáját, hogy kit építsenek le. Megkapták hát a kívánt létszámot, amitől igazán csak az ő, számrendszerek világában telő szürke hétköznapjaik lesznek boldogabbak. Ricardo már eldöntötte: átigazol. Anthony, a részmunkaidős kolléga szintén másik étteremnek szeretne dolgozni. A portugál Marilliánál is szakad a cérna, és sejthető, hogy Thomas is lép majd valamit, amint cimborái kiszállnak a buliból. Nem kell Nostredamusnak lenni ahhoz, hogy megjósoljam: év végére ez a csapat már egy másik csapat lesz, kérdés az, hogy ez feljebb vagy lejjebb visz-e majd minket...

3 megjegyzés:

zoltanne írta...

Gratulálok a kis csapatnak! Csak így tovább!

La pantera írta...

Nem akartam ma mar tobbet irni, de van 2 ok, ami miatt muszaj reagalni...:

1 - a szamok vilaga nem szurke, nem unalmas - ezt itt & most felhaborodott FENNHANGON kikerem magamnak! Csak annak "szurke", etc, aki nem ert hozza :P Amugy megsugom, a szamrendszerek vilaga, 4 ex. zseugyi vilag, igencsak izgalmas-sokszinu tud lenni!;)) Plane 1 internat. bank penzugyei, pld. - bizony am ;)
2 - szvsz, azert picit tobb "lelkesedes-felet", "hala-szeruseget" vartam volna toled, Z...elvegre VAN MEG munkad, bakker...soxor irtam&ism., 80 eve nem volt ekkora bazinagy valsag...zseugyi-gazd.-i VILAGVALSAG...nezz csak utana, pls., hanyan lettek munkanelkuliek utobbi idoben Hu-nivon, UK-nivon, EU-nivon es vilagviszonylatban is--> +fox dobbenni! ;) Ugyh. orulj, h. nem te, hanem mas lepett le Rajindabol - tod, en meg emlexem, h. kb. masfel ho.-ja (Apr. 3) milyen lehangolt-bizonytalan hangvetelu postot irtal be ide munka-ugyileg...nah, aze':)
Szal, orulj nagyon, h. boldogan dalolva melozhatsz tovabb Rajindaban, es ismerd + szamok soxinu vilaganak izgalmassagat is! ;))

írta...

Természetesen örülök, hogy van munkám.
A posztnak inkább aggodalom hangvétele van, mintsem panasz. A lelkesedés enyhe túlzás lett volna, elvégre a felszín alatt egyre erősebb indulatok munkálkodnak. A Rajindát egyelőre nem én akarom elhagyni, hanem pár kolléga, talán mert ők elégedetlenebbek, mint én.;)
Csak azért mert világválság van, nem fogok panaszkodás helyett mosolyogni:) Az ember mindig a jobbra törekszik, muszáj hát kritikusabbnak lenni, mert különben mi a fene hozná meg a változást?;)
De ha már én jobban érzem magam attól, hogy kiírom magamból, akkor továbbra is ezt teszem, elvégre a változást magunkban kell elkezdeni. Na, de hagyjuk a pszichológiát.;)
Számok: én akkor is egy unalmas világnak tartom, soha nem fogom szeretni. Te ezt szereted, én meg ezt pont nem.:) A számoknak gyakran van köze a pénzhez, ami szintén nem tartozik a baráti körömbe. Egy szükséges rossz, elviselem, mi mást tehetek?:)))
Szóval köszönöm, de nem pazarlom az időmet számokra. (kivétel a 23-as:))) Helyette inkább más világok "izgalmasságát" tárom fel;)