Kedvenc bölcsességeim minden napra

2009. március 13., péntek

Jegy-mizéria


Vegyük sorjában. Michael Jackson március 5-én váratlan bejelentést tesz: "This is it", azaz "Ennyi volt". A sztár 10 koncerttel búcsúzik a brit fővárostól júliusban.
A közlemény rövid, tömör, sokkoló. A bejelentés hatására Jackson lemezeinek eladási példányszáma megduplázódik, 1979-es Off the Wall c. albuma pedig 200%-osan jobban szerepel a listákon, mint előtte.
Március 11-én reggel elkezdődik a jegyek árusítása elővételben, majd 13-tól, azaz mától kezdik csak mindenki számára árulni. Az elővételes árusítás előtt kódokat kapott az a párszázezer szerencsés, akik a sztár honlapján regisztráltak. A regisztráltak száma kb. 1 milliót tett ki, nem csoda, hogy első körben nem is jutott mindenki kódhoz.
Reggel 7óra után nem sokkal a népszerű online jegyiroda, a ticketmaster összeomlott. Várható volt, bár ilyen mértékű leállásra ők sem számítottak. Nem is igazán lehet felkészülni Michael Jacksonra...
Úgy döntöttünk, mi is sorba állunk. 3 órán keresztül teljesen reménytelennek tűnt a helyzet. Ismerősökkel, barátokkal együtt vadásztuk a jegyeket a ticketmaster honlapján. Forró dróton keresztül tartottuk egymással a kapcsolatot. Hála a skype-nak és egyéb internetes fórumoknak, sikerült egy virtuális infocserét létrehoznunk egyszerre három időzónában Sydney, Magyarország és az Egyesült Királyság között. Sydney szerencsésebb volt, mint a UK, így Kriszti elkezdte kivenni az O2 Arénát, amihez hamarosan a magyar kollégák is csatlakoztak...:)
Percek alatt változott a helyzet. A 10 showra pillanatok alatt elfogytak a jegyek, így fél óránként újabb és újabb időpontokat tettek fel a ticketmasterre. Hamarosan rájöttünk, hogy nem a 10. lesz az utolsó, aztán azt is láttuk, hogy nem is a 20., 30.,stb...
Sokan a záró koncertre gyúrtak, de nem jött be, mert a jegyeladások mindent felülmúltak. A sajtó "példátlannak", "történelminek" nevezte az eseményt, míg a szervezők "megismételhetetlen rekordnak". A szervezőiroda vezetője, Randy Phillips a következőket nyilatkozta:

"Amikor Mike megkérdezte tőlem, hogy meddig tartózkodik majd az Egyesült Királyságban, azt válaszoltam, hogy valószínűleg elég hosszú ideig ahhoz, hogy brit útlevelet kapjon"...:)))

Erre most már minden esély megvan, mert MJ július 8-tól 28-ig tervezett koncertsorozatát kénytelenek voltak 2010. február 24-ig meghosszabítani.
A mai, azaz hivatalos jegyeladási napon sem volt más a helyzet, mint az elővételes napokon. Az eddig visszatartott kb. félmillió jegyet 1-2 óra leforgása alatt elkapkodták, ráadásul nem túl szerencsés módon, a ticketmaster már csak az American Express kártyával rendelkezőket engedte vásárolni.A jegyiroda egyik alkalmazottja szerint ilyen rohamra és ekkora mennyiségű jegyértékesítésre ilyen rövid idő alatt még nem volt példa, izzadtak is rendesen a számítógépek előtt. Már csak az lett volna érdekes, ha mindez az internet előtti "őskorban" történt volna, mondjuk 15-20 éve: napokig kígyóztak volna az emberek London utcáin a jegyirodák előtt.:) Persze van aki ezt a megoldást választotta.:)Ki sem mozdultunk, de a jegyek beszerzése így is 2 álmatlan éjszakába, több órás szomjazásba és koplalásba került. Külön köszönet a másik féltekének ott lent a kenguruk földjén, aki kitartóan menedzselte az egész procedúrát kontinenseken és egy hatalmas óceánon keresztül, és aki nagyban hozzájárult az első koncertjegyünkhöz (mert hogy csinálunk egy ráadást augusztus 17-én, mi, házlakók hárman, hogy részesei lehessünk a poptörténelemnek;)

Az 50 koncert során állítólag felcsendülnek majd a mindenki által ismert Jackson slágerek, valószínűleg egy-két új dalt is hallunk majd, illetve az utánozhatatlan moonwalkot is láthatjuk a Pop Királyától. Egy egészen új showelemet is emlegetnek, egy bonyolult mutatványt, melyben MJ a színpad fölött fog lebegni.:)

A kiváncsian várt eseménynek a 20000 férőhelyes londoni O2 Aréna, vagy ahogy becézik, a "sündisznó" ad majd otthont. Mióta itt újra összeállt a legendás Led Zeppelin, az O2-t tartják most a legnépszerűbb koncert helyszínnek Európában. Nem hiába lépnek fel idén benne olyan sztárok, mint Britney Spears, Tina Turner, vagy éppen Madonna. A hab a tortára viszont július 8-án kerül fel;)

1 megjegyzés:

vargak írta...

Zé, egy élmény volt.
Egy sort ragadnék ki Zé emlékeiből. "fel kellett készülni"
Ez nem olyan volt, hogy "áá ha lesz jó hely akkor talán foglalok."ez kemény agymeló volt.
Napokkal korábban rákészülni és most napokig pihenni utána.
History minden tekintetben.