Kedvenc bölcsességeim minden napra

2009. január 7., szerda

A hó fogságában

Kedd délután igazi utókarácsonyi hangulatot varázsolt Cumbria megyére az itt nem túl gyakori havazás. Mivel a szigetországot régóta nem látott hideg sújtja ezen a télen, nem csoda ha meg is maradt a hó. Ráadásul soha ennyi havat nem láttunk angliai tartózkodásunk alatt, mint most. A hó vastagsága a 15cm-t verte! Ahhoz képest, hogy Veszprém idén még nem volt képes normális hómennyiséget "produkálni", ez igen jelentős teljesítmény az eső országától.
Akárcsak tavaly húsvétkor, a forgatókönyv most is hasonló volt: iskolákat kellett bezárni jó pár fő-és mellékúttal együtt. Az angol kollegákat pedig annyira elvarázsolta a téli csoda, hogy a hóban nyomott is hagytak az utókornak :"FUCK"...:)))
Mire végeztünk a műszakkal, már akkorára duzzadt a hó a Center Parcs-ban, hogy az éjszakai busz úgy döntött, nem jön le értünk a mellékúton, hanem a kereszteződésnél (ami a portától kb. egy kilóméter) vár minket. Meglepetésünkre a parkőrök felajánlották, hogy kivisznek mindenkit (20-25 fő) a buszra járgányaikon, melyek előtt valami hókotrónak álcázott bálázógép tolta a havat. Mi az egyik kisteherautó félig nyitott platóján kaptunk helyet, így kész móka volt a "kimenekítésünk".:)
A havas hétköznapokat azonban hamarosan ismét a jó öreg angolos időjárás váltja fel, ezért korcsolyázásban már nem is reménykedem az idén...

1 megjegyzés:

vargak írta...

HÓ HÓ HÓ! Gratula! Le a kalappal! szép kis mennyiség...bezzeg itt...