Kedvenc bölcsességeim minden napra

2009. január 20., kedd

Ezek az angolok...!!! 2: Parlamenti fantomjárat

Ma van pontosan két éve, hogy az Egyesült Királyságban keresem a kenyerem, de úgy tűnik , még ennyi idő elteltével is újabb dolgokra csodálkozom rá. A minap az interneten egy cikket olvastam egy különös buszról.
Létezik ugyanis Londonban egy busz, mely rendszeresen jár, de utasok nélkül. Pontban 9:45 perckor indul útjára az Ealing Broadway állomásról dél-londoni végállomása felé, majd egy kis idő elteltével visszarobog.
A fantombuszt állítólag a brit kormány hozta létre vonatpótlás céljából. Bizonyos vasúti vonalak egyik napról a másikra való megszűnése esetén az állampolgár reklamálhat a főbb szerveknél, mondván a vonal megszűntetése nem a megfelelő eljárással történt. Kerülendő a kínos politikai vitát, ilyen esetekben a hivatal, azaz a minisztérium hivatkozhat arra, hogy működik helyettesítő járat. A közlekedési tárca tehát a fantombusszal fenntartja annak látszatát, hogy a vonatpótlás biztosított.
A jogi kiskaput ügyesen kihasználó minisztériummal ezek után nem is lehet vitatkozni. A járat minden nap pontosan jön és megy, tehát LÉTEZIK! A londoniak pedig hagyják magukat hülyének nézni...:)

Nincsenek megjegyzések: