Kedvenc bölcsességeim minden napra

2009. január 11., vasárnap

Rajinda 18. rész

Volt egyszer egy nagy ötlet...
Matt, a főnök kitalálta, hogy hétköznapokon két órával előbb kezdünk dolgozni, hogy ennyivel hamarabb be is tudjuk majd fejezni, elérve így az utolsó előtti buszt. Ez azt jelenti, hogy 17h helyett 16h-kor nyitjuk az éttermet.
Mindennek két oka van: 1. 20:30 után már nem nagyon jön vendég; jönnének inkább előbb. 2. Nem kell két órát ücsörögnünk a kantinban az utolsó buszra várva, ha netán 22:30-kor zárnánk az éttermet, ami ugye azt jelenti, hogy nem érnénk el sehogy sem a 22:18-as buszt.
Kedden indult is az új műszak. Kezdés 13:30-kor. Csak hogy Matt lekéste a buszt és szerencsére még időben körüzenetet küldött, hogy ne szálljunk fel a buszra (mi nem késtük le, vártuk már egy másik megállóban), mert a kulcs nála van és nem tudjuk addig kinyitni az éttermet úgysem. Szóval hazabattyogtunk és mentünk az egy órával későbbi járattal.
A hétköznapi 13:30-as kezdésből így lett 14:30.:) Vendég persze egy szál se. Elvégre ki akarna már 16:00-kor vacsorázni??? Az első foglalás az első napon mellesleg 19:00-ra szólt...De főnök még reménykedett, hátha előbb foglalnak majd másnap. Nem tették...Jöttek inkább később, amolyan normális vacsora időben a hét folyamán. Az utolsó asztalt még 20:45-kor beengedte, természetesen a pár csaknem 2 órát töltött az étteremben és épp lekéstük a 22:18-as buszt. Így ott dekkoltunk a kantinban 2 órát az utolsó buszig...
Szerdán a zárás utáni munka egy részét otthagyva (ilyenkor takarítunk és újraterítjük az éttermet másnapra) lélekszakadva ugyan, de elcsíptük az utolsó előtti buszt.
Csütörtökön viszont estefelé olyan sokan szerettek volna nálunk enni, hogy főnök úgy döntött, tovább maradunk nyitva. Így történt, hogy a három hétköznapból (hétfőn és pénteken zárva vagyunk) kettőn sikerült túlórákat összehoznunk, ami a cég jelen gazdasági helyzetét figyelembe véve korántsem dícséretes (a cégnek plussz órákat kellene fizetni, amikor még a normál óráinkat is faragni akarja).
A fejezet viszont lezárult: Matt ma bejelentette, hogy visszaállunk a régi, jól bevált műszakra...A teljes történet viszont még nem ért véget. Hamarosan jön az újabb "fantasztikus", vendégcsalogató ötlet: ha egy még viszonylag korai időpontban jön a vendég, mondjuk úgy vacsoraidő előtt és netán gyerek is van nála, a kölköt ingyen etetjük...Hajrá kedves vendégek! Mindenki hozzon magával egy kölyköt...!

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Nagyon jó olvasni a kinti szorikat, jómagam szakács vagyok itt MO-n. és nem mellesleg MJ rajongó! :)