Kedvenc bölcsességeim minden napra

2008. június 17., kedd

Hová lett a cserebogár?

Ma, illetve már tegnap, az időjárás a legjobb formáját hozta. Tettem is egy sétát a ragyogó napsütéses, kellemesen friss időben és lefotóztam Carlisle legismertebb pontjait (hamarosan a fényképalbumokban a bemutató).
Hazafelé jövet, a nagy, zöld lombkoronák alatt hirtelen bevillant a felismerés: június közepe van, de a májusi cserebogárnak itt nyoma sincs. Nem is lesz??? Ha azt vesszük, hogy az időjárás kereke errefelé kicsit lassabban zakatol, akkor elképzelhető, hogy júliusi cserebogárral szembesülünk, de az tény, hogy májusi nincs. Otthon volt? Nem mintha persze hiányolnám...:)
Más állatkák viszont, így a pók is, megtalálható a szigetországban. Házunkban is megfordulnak szép, egészséges példányok. Máig nem a barátaink persze...
Volt viszont egy háziállatunk beköltözésünk első napján, Jimmy, a légy. Jimmy-t azóta sem láttuk, testvérei és egyéb rokonsága azonban naponta beugranak hozzánk...:)
Bocs, tényleg fáradt vagyok. Tízzel múlt éjfél. Megyek is és megnézem a tegnapi rtl híradót a neten, aztán az itt hatalmas sikerű "Little Britain" (otthon "Angolkák") c. vígjáték-sorozat egyik epizódját, hogy még pihentebb legyen az agyam...:) Jó éjt!;)

2 megjegyzés:

vargak írta...

:) de legalább van nyár, nem? :)

Stumpf Balázs írta...

Nálunk pontosan májusban érkeztek meg a "kis szemetek". Kellemes volt autót vezetni estefelé, meg másnap lemosni a tetemeket :)
Arrafelé létezik a pollen-allergia, vagy csak mi tudunk ilyet?
Ui: olvasom ám a blogodat, csak nem kommentelek :)