Kedvenc bölcsességeim minden napra

2009. december 21., hétfő

3 év múlva?


Pontosan 3 év múlva, december 21-én, vége a világnak. Állítólag... Pedig a 2000-es világvégét még ki sem hevertem...
Mivel a National Geographic Channel is foglalkozott minap a témával, gondoltam én is belevetem magam, mi ennek az egész hűhónak az alapja.

Időszámításunk óta közel ötvenszer kellett volna, hogy véget érjen a világ és ezzel együtt megszűnjünk létezni. A sok-sok vészmadár számítása-mint láthatjuk-egyszer sem jött be. Mégis, 2012. december 21. mellett sokan kampányolnak. De vajon mi a legújabb világvége-elmélet alapja?

Legtöbbször a maják naptárát és jóslatait hozzák fel, mint "megbízható" forrást. Szerintük az emberi lét több fejezetre oszlik, amiből már zárultak le fejezetek (Atlantisz) és hamarosan egy újabb fejezet végéhez érünk, melyet majd egy másik követ. Szerintük jelenlegi világunk minden értéke elenyészik majd, de eljön a fejlődésnek egy új szakasza.
Ezek szerint totális világvége nem lesz, nehezen tudom elképzelni. Az új világot valakiknek meg kell teremteni, hacsak nem ott fentről majd valaki kiteszi az "Embernek behajtani tilos" táblát...

De viccet félretéve, a jelenlegi civilizáció végét egy csillagászati jelenség hozza majd el. E szerint 3 év múlva december 21-én a Föld és a Nap együtt áll majd a Tejút középpontjában lévő fekete lyukkal. Földrengések, vulkánkitörések fognak majd pusztítani, és a levegőbe kerülő gázok és por miatt az élet a Föld nevű bolygón szinte teljesen kipusztul...

Mások ezeket a jelenségeket a Nibiru (vagy Planet X) névre keresztelt 10. bolygó Földhöz való közelségének tudják be, ami polaritásváltást fog előidézni. (Megint mások szerint mi a katasztrófákat a nap polaritásváltása fogja okozni.)
A Nibirunak egyébként ez lesz majd a 4. látogatása errefelé. Az első három vizit eredménye állítólag a vízözön, Atlantisz eltűnése, és a csendes-óceáni Lemurai elsüllyedése, de akár az utolsó jégkorszakot is ide lehetne sorolni.

Az arizonai benszülött hopik szerint most a Föld negyedik megtestesülésében élünk. 3 év múlva átmegyünk az ötödik világba, amikor is vissza fog térni a "vén fehér fivér, Pahana, a szívek és ismeretek őszinte kicserélése végett".
A maják is egyfajta belső átalakulásról beszélnek. Az emberiség tudatának drasztikus megváltozásáról szólnak, ami véget vet a mai, kizsákmányoló szemléletű gondolkodásmódnak, és egy érettebb, humánusabb, szociálisan érzékenyebb társadalom születik meg.

2+0+1+2=5. Az 5-ös a számmisztikusok szerint a szabadság szimbóluma. Ha fájdalmas is lesz, a változások az emberiség javát szolgálják majd. Megszabadulhatunk kötöttségeinktől szellemi és fizikai síkon is, és aki képes alkalmazkodni és lemondani az anyagi javakról, eltávolodni a tárgyi világtól, annak nyert ügye van. (ennek ellenére a Samsung Jet 8000-es telefont még beszerzem, 2012-ig teljesen jó lesz, abban az évben viszont már nem vásárolok újat...)

Ezt a bejegyzést sem ússzátok meg brit vonatkozás nélkül!;) 2007-ben egy angol pasas 10 fontot tett fel pár héttel korábban arra, hogy 2007. április 13-án jön el a világ vége. Ha nyer, a feltett összeg 10 000-szeresével lehetett volna gazdagabb. Döntse el talán ő, hogy most nyertesként jobban érezné-e magát...:)

A végére engedjetek meg egy személyes véleményt: Pahana már most belopta magát a szívembe!:) A maják és hopik jóslatával pedig ki ne rokonszenvezne ilyen formában? Végül is valamit valamiért ...;)

Januárban kikérem majd a "közönség" véleményét is egy szavazás formájában a témában, addig lehet megjegyzéseket írni!;)

Nincsenek megjegyzések: