Kedvenc bölcsességeim minden napra

2008. szeptember 8., hétfő

Rajinda 8.rész

Vasárnap, avagy egy nehéz nap éjszakája.
Minden balul sült el. Kezdődött a 19-es asztallal, ahol a hölgy egy erős, fekete hajszálat talált a kajájában. Séf haj, ez egyértelmű. Az ázsiai származású embereknek van ilyen hajuk...
1-es asztalnak nem ízlett a garnélarákos spenót. Miután türelmesen végighallgattam közölte, hogy nem kíván fizetni érte. Természetesen a felét azért megette...
Szóltam a többieknek a bárban, hogy mi a gond. A faszika ekkor már ott téblábolt körülöttünk, amit sajnos nem vettünk észre rögtön. Néhány szófoszlányból rájött, hogy róla beszélünk. Anthony hozzá intézett kérdése csak olaj volt a tűzre, bár szerintem jogos volt és személy szerint díjaztam: "Uram, az összes rákot megette az ételből?":))))))))))))))))))))))))))))))))))
Gondolhatod ezek után milyen pipa lett az ürge. Leült Agneskával, a kisfőnökkel beszélgetni, melynek a vége az lett, hogy már egyik kajáért sem volt hajlandó fizetni. Az italért kellett volna, de a feleségével együtt kiviharzott a hátunk mögött, így kénytelen volt a piáját a csapat finanszírozni, elvégre a kasszából zárásnál nem hiányozhat egy penny sem.
Az este legvégére is maradt meglepetés. A 4-es asztalnál ülő család egy fólia darabot talált az ételben, ami egyértelműen a séfek hiábája. Fájdalomdíjként fel kellett nekik ajánlani ingyen desszertet, amit nem fogadtak el, mondván ez így bűzlik. Ők fizetnek az ételért, mert finom volt, de ingyen desszert helyett inkább jegyzőkönyveznék a dolgot. Nos, mivel pincérek és séfek is látták és megerősítették az idegen tárgy jelenlétét a kajában, papírra kellett vetni az egész ügyet. Amikor fizettek, Monju, a főséf is kiment és megkérdezte mi a gond. Viszont ahelyett, hogy elnézést kért volna a történtek miatt, csak bámult ki okos kis fejéből... De legalább a nevem tetszett nekik...:)))

Ma két új bejegyzés is született, a 7.rész egy másik sztori, de a helyszín ugyanaz. Ez alatt máris olvashatod.;)

3 megjegyzés:

Stumpf Balázs írta...

Úgy érzem nem ez lesz a legjobb hetetek...
Kitartás, lesz ez még így se :)

A skóciai post nagyon tetszett. Még sok ilyet!

vargak írta...

Zé kitartás!!!!!! A jó mindig elnyeri jutalmát...vagy legalábbis legtöbbször..
A Jancsi és Juliska hasonlatod nagyon jó! :)

hpeter írta...

érdekesek ezek a fogyasztóvédelmi finomságok a nyugati fertájból:)nálunk hogy van ez?