Kedvenc bölcsességeim minden napra

2011. március 14., hétfő

Találkozás Bownessie-vel

Jelentem, már Angliának is van tavi szörnye!:)

Noha Skóciában Nessie népszerűsége töretlen, elképzelhető, hogy hamarosan konkurenciája akad a Windermere tavát lakó személyében.
Anglia szörnye Bownessie névre hallgat, mivel felbukkanása a Windermere-tó partján fekvő Bowness kisváros közelében történt.
Bownessie létezéséről már hónap óta beszélnek. Egy, az Anglia és Franciaország közötti csatornát rendszeresen átúszó emberke épp a következő megmérettetésére készült a Windermere tóban, amikor is furcsa, nagy testű dolog suhant el mellette nagy sebességgel a víz alatt. Mivel ilyet korábban még nem tapasztalt, pánik hangulatban ért véget az edzés.
Pár héttel később egy, a parton bámészkodónak sikerült lefotóznia Bownessie-t, ahogy négy púpjával a víz felszíne fölé "magasodott".

Gondoltuk, mi is teszünk egy próbát, és ha már Mayáéknál vagyunk, lemegyünk a tóhoz megetetni Bownessie-t. A 4-púpú félelmetes szörnyeteg épp a part mellett sütkérezett, érkezésünk cseppet sem zavarta, és boldogan engedte magát fotózni. Mondanom sem kell, az én képem klasszisokkal jobb lett, mint amit a brit sajtó lehozott, tessék megnézni!:)

A tóparti hattyúktól jobban be voltam rezelve, mint Bownessie-től, mert míg utóbbi hangtalanul punnyadt, addig ezek a hatalmas fehér madarak morogva vettek tudomást rólunk.
Bownessie volt a hab a nap tortáján. No de milyen tortán! Sőt, nem is egyen!:) A fantasztikus gulyásleves után Maya két gasztronómiai csodája már alig várták, hogy beléjük kóstoljunk, és bizony Bownessie ebből semmit nem kapott!;)

3 megjegyzés:

zoltanne írta...

Mayának csak gratulálni tudok, ahogy az a citromcsoda kinéz, hát... Gondolom, az íze is csodás volt! Azért a vakondtúrásra is adok 10 pontot!!!

Maya írta...

Koszonom Ze Anyu! De mit sem er a suti, ha nincs kivel megosztani :) Hala az egnek,ezek a fiuk mindenevoek, nem volt nehez dolgom Veluk :)

vargak írta...

:))))