Kedvenc bölcsességeim minden napra

2010. december 3., péntek

Ellopták a hóembert!

Már egy hete keményen támadja a tél Nagy-Britanniát, káoszt, zűrzavart okozva a közlekedésben és a fejekben...

Hogy kemény lesz a tél, már nyár óta tudják, tudjuk. Természetesen felkészületlenül érte ismét az egész országot. Több tízezer iskola napok óta zárva, akadozik a vasúti közlekedés, néhány repteret pedig ideig-óráig, sőt, van, melyet napokra lezártak!
Nálunk Carlisleban 10-15 cm hó esett, Sheffieldben viszont több, mint 100 éve nem láttak ekkora havat (38cm!). A hőmérséklet szinte mindenhol fagypont alatt, de Skóciában -20-at is mértek.
Két napja várjuk, hogy elvigyék a házunk elől a szelektív-hulladékot, de úgy tűnik, a kukásautó is elakadt valahol a hóban...

Még mindig azt tapasztalni, hogy az angolok a déli áramlásoktól várják a jelenlegi állapot megszűnését, mivel sokat nem tesznek a helyzet enyhítése érdekében. Majd megenyhül...Előbb vagy utóbb...
A járdákra már többszörösen ráfagyott a hó, az önkormányzat ezzel a problémával nem tud mit kezdeni. A lakók hasonló módon gondolkoznak: végül is ha az önkormányzat nem tesz semmit, akkor ők miért mozdítsák meg sültkrumplival hizlalt végtagjaikat?
Ráadásul a jogszabály is a kevés jóakarók ellen dolgozhat: ha ugyanis eltolod a havat a bejáratod elől a járda szélére (felszabadítva ezzel a járdát a hó alól), és a hókupacban ne adj isten valamelyik illuminált idióta megfekszik, akár perre is mehet a dolog és szarul jöhetsz ki belőle!;) Gondolom ha valaki a nyakát töri valamelyik ház előtt a síkos-havas járdán, az főként a maga és az időjárás hibája. Elvégre nem a lakó/tulaj kérte, hogy ott essen a hó...

A havazással egy időben a gyermekek alapvető jogai is sérülnek: mégpedig a hógolyózáshoz való joguk! Ugyanis az iskolákban megtiltották a hógolyók elhajítását, iskolán kívül pedig már rengeteg bejelentés érkezett a rendőri szervekhez a hógolyózásból adódó "túlkapások" miatt. Sőt, a legújabb akció már a híradóba is bekerült! Egy hölgy felhívta a rendőrséget, mondván valaki lenyúlta a hóemberét!:)
http://www.youtube.com/watch?v=PiQGv4YZbMA

Igen, nehéz ezeken nem megdöbbenni egy európai számára. Mindenesetre szőke főnökasszonyom teljes vértezettel száll csatába a hideg ellen: zoknira zacskót húzni, majd rá még egy réteg zoknit, aztán jöhet a csizma!:)

Azt pedig végképp nem gondoltam volna, hogy Észak-Angliában, a -10 fokos télben fogom először kipróbálni a Seychelles-szigetek fantasztikus konyháját! Ildivel bóklásztunk a városban, amikor a karácsonyi vásárban megpillantottuk ezt az egzotikus pavilont. Az ingyen kóstoló annyira ínycsiklandó volt, hogy nem tudtunk ellenállni a csirkés-kókuszos currynek, így hazavittük és megettük ebédre!:)

2 megjegyzés:

Anett írta...

Erre felénk sincs másképpen sajnos :(
Volt hogy boltig alig jutottunk el mert annyira jeges volt a járda. De ha nem lapátolják akkor legalább sóznák vagy szórnák le valamivel.... de semmit nem tesznek vagyis igen inkább nem mennek semerre gyalog!

ememem írta...

Az idiotaja :) ( A hoemberes holgyre gondoltam )