Kedvenc bölcsességeim minden napra

2010. május 21., péntek

Harry Potter nyomában...

Nem is oly rég, úgy döntöttünk, hogy ellátogatunk a Newcastle-tól nem messze fekvő Alnwick városkába, amely csupán azért keltette fel érdeklődésünket, mert történetesen a város kastélya szolgált egyes Harry Potter jelenetek felvételéhez.
Alnwick kastélya a második legnagyobb lakott kastély Angliában, mely tavaly ünnepelte 700. évfordulóját! Jelenleg a Percy család lakja, és ki tudja, titokban ők is repkednek-e a kastély hatalmas bástyái között, mint ahogy azt Harry és a többi mágus-tanonc tette a filmben lévő varázslóakadémiában...:)
Harryék gyakorlóterepe


A kastély mellett terül el az Alnwick Garden, melynek ötlete 10 éve pattant ki Northumberland hercegnőjének a fejéből. A korábban elhagyatott, gazos terület mára egy csodálatos kertté nőtte ki magát, mely egyes részleteiben a bécsi Schönbrunnra emlékeztet.

Mesebeli kastélyokat és virágos kerteket persze lépten-nyomon lát az ember Angliában, viszont fára épített éttermet aligha, hacsak nem látogat el Alnwickba!
Az építmény különböző pontjait fatörzsek szelik át, melyek között függőhídon keresztül lehet közlekedni, mint valami dzsungelben.
Az étterem belülről a leghangulatosabb éttermek egyike, ahol valaha jártam! Sajnos időnk már nem volt beülni megkóstolni a szakácsok remekműveit, de egy idős hölgy kifelé jövet nem győzte dicsérni! WC-je pedig külön figyelmet érdemel!;)

További képek ITT!



2 megjegyzés:

vargak írta...

wow

hpeter írta...

ez valami félelmetesen szép, olyan ha élőben meglátom lélegzet eláll..amugy is mániám a közékori kastélyok...mindjárt odaköltözök:)
épp most olvasom a katedrális c könyvet, az is a középkori angliában játszodik és percy nevü gróf vagy valami ilyesmi is szerepel.:)