Kedvenc bölcsességeim minden napra

2008. május 7., szerda

SZAR-ügy

Az egész hétfőn kezdődött. Rékáék vették észre, amint a hátsó udvaron jön fel a víz. Azt tudni kell, hogy ahogy kilépsz az udvarra, a földön van egy kerek valami, kb. 5-10 centire áll ki a földből, és azon egy tető. A tető alatt egy 60-70cm mély henger, melybe három nyílás található. Ezek tulajdonképpen csővégződések, melyek ebbe a hengerszerű gödröcskébe vezetik el a szennyvizet a WC-ből, fűrdőből, illetve a konyhából.
A kerek tetőt megemelve tapasztaltuk, hogy a gödör megtelt cuccal (had ne részletezzem miket láttunk benne...) és a szennyvíz öntött volna ki alóla. Természetesen a tető maradt a helyén...
Mivel ez a hétfői nap munkaszüneti nap volt a briteknél, a háziurat nem sikerült elérnünk. A víz nagyon lassan, de valamit apadt a gödörben, ha nem használtuk a házban a csapokat. Fürdeni viszont muszáj volt. Miközben Réka fent zuhanyzott én a vízállást ellenőriztem. A dugulás nem múlt el, a szint rohamosan nőtt. "Réka, siess, jön a víz!!!" A pöcegödör ismét megtelt, de éppen hogy megúsztuk.
Kedden kijött a háziúr és kimerve a gödör tartalmát, elhárította a problémát. Most olyan tiszta, hogy enni lehet belőle...:)
Az esetből tanultunk: a brit csőrendszer nem készült még fel a nem hagyományos WC-papírok fogadására. Ezt muszáj tiszteletben tartanunk. Viszont kemény perceket szánok amúgy is drága időmből arra, hogy megértsem, miért az udvarra okádja ki a mosogép a tartalmát (miért nem egy cső vezeti el azt a vizet is a hengerbe???), illetve hogy miért esik ki magától a falból egy polc, halálra rémítve ezzel Rékát és a ház többi békés lakóját...????:)

1 megjegyzés:

vargak írta...

:) a világhíres angol csatornarendszer :) talán mint a Sydney-i vasúthálózat. Büszkén kiirják hogy 150éve fejlesztik...:) kb azóta van vasút mint közlekedési eszköz és ők azóta "fejlesztik" - nem javítják meg építik :)