Kedvenc bölcsességeim minden napra

2009. október 1., csütörtök

Új Szavazás!

Gyorsan elröppent a szeptember, vele együtt pedig egy újabb szonda ért véget. A "Hol ülsz a buszon?" kérdésre 18-an nyilatkoztak meg. 16% elöl szeret utazni, hátul már 27% foglal helyet. A szavazótábor 50% viszont középre ül, és csupán 5% áll inkább (gondolom az utazótávolság hosszabbodásával változtatna "állás" pontján;)

Figyelem! Egy angol kutató szerint a buszon elfoglalt helyedből személyiségi jegyekre lehet következtetni! Szerinte a jármű elejébe telepedők többsége szabálykövető, míg a busz végében utazók lázadó természetűek. Mindkét csoportra igaz viszont, hogy egyikük sem szereti, ha mások veszélyeztetik a személyes terüket.
Mi a helyzet a középre telepedőkkel? Nos, ők a független gondolkodók! Általában olvasnak vagy zenét hallgatnak, és többnyire fiatalabbak vagy középkorúak.
Ha netán Te egyik kategóriába sem illettél bele, akkor te vagy a kaméleon, akinek tök mindegy, hogy hol ül a buszon, mert általában mindenhol jól érzi magát;)
Lehet kommentelni, hogy egyet értesz-e angol kutató barátunkkal!;)

Októberben gyomorra megyek. E hónapban az érdekel, hogy "Mit eszel, ha ESZEL?" Jó étvágyat és köszönöm a voksokat!;)

3 megjegyzés:

ememem írta...

Zsenge ifjukent meg en is hatra ultem, hogy az esetleges "szabalyserteseket" ne vegye eszre a sofor. Ma mar szeretek inkabb nyugodtan ,kenyelmesen utazni. :) Lehet megoregedtem??:P

írta...

Nálam már egyéb szempontok is szerepet játszanak a helyválasztásban: időjárás.
Ha ugyanis hűvös az idő, szeretek középre vagy előre ülni. Angliában ez fontos szempont, mivel az angolok már 15 foktól fölfele képesek fulladozni a melegtől (pláne hogy a fűtés télen-nyáron megy egyes járatokon...;)
A hőgutát elkerülendő, a buszokon rendszeres az ablaknyitogatás, ami akkor válik kellemetlenné, amikor a jármű a vidéket szántja és a hűvös huzat a busz hátuljában leviszi a fejedet!
Nos, ezért kerülöm én gyakran idekint a buszok hátsó ülését;)

ememem írta...

Volt szerencsenk az egyik ilyen szeles buszozashoz.A Stagecoach egyik gyongyszemevel utaztunk, es mivel sokan vagyunk, hatra ultunk egy kupacba. Egy magazin sokszorosba hajtogatott peldanyaval probaltuk betamasztaniaz ablakot, hogy a menetszel ne tudja kinyitni. Nem sok sikerrel...