Kedvenc bölcsességeim minden napra

2009. április 3., péntek

Rajinda 22. rész

Menni vagy nem menni, avagy ki lesz a leggyengébb láncszem?

Drámai csütörtök. A főnök egy órával korábban berendelte a csapatot megbeszélésre az étterembe. Tudtuk, hogy gond van. Matt mellett egyik főnöke, Amanda is megjelent. Tudtuk, hogy még nagyobb a gond...
Matt elérzékenyülve közölte, egy valakinek mennie kell. Ezután már Amandának kellett átvennie a szót. A lényeg, hogy az étterem túl nagy veszteséggel működik, amit enyhíteni már csak úgy lehet, ha egy embertől megszabadulnak. Remek...
A csapat két hét gondolkodási időt kapott. Ha ezen időn belül senki sem jelzi távozási szándékát, a főnököknek kell kijelölniük az illetőt. A vigasz, hogy aki bevállalja, pár másik étterem közül választhat, hogy hová menne legszívesebben dolgozni. Borravaló nincs mindenhol, viszont két-műszakos munkarend igen, ami talán pozitívum.
Egy kis visszatekintés. November végén elmentek a lengyelek, Agnieszka és Chris. Március elején Preeti is kiszállt, bár papíron még létezik, de nem valószínű, hogy a szülés után ismét szerepet vállalna nálunk.
Ami pedig a jövőt illeti: a két angol mellékszereplő közül Holly két hét múlva távozik, Anthony pedig a nyáron vagy ősszel elképzelhető, hogy már nem erősíti a csapatot.
A maradék szereplők listája így nézne ki: Matt és Réka (főnökség), Candida, Marillia, Thomas és Én.
Eddig Ricardo vette fontolóra távozási szándékát, de akárki is megy, a létszám 6-ra korlátozódik, legrosszabb esetben ötre, amennyiben a testvérpáros, Candida és Marillia mondaná be az unalmast önként a tegnapi feszültségekkel teli nap után.
Ami engem illet, még nem fordult meg fejemben a kiugrás. Április végén indul a gyakorlati oktatás, amit csak a Rajindában vagyok hajlandó teljesíteni. Ha pedig két héten belül nem jelzi senki távozási szándékát, majd a vezetők kiemelnek valakit. Hogy milyen alapon teszik, azt csak sejteni lehet, de egy hozzáértő vezetőség a teljesítményt nézi, ami ebben az esetben Thomas ellen szól. (mellesleg ősztöl ő is elképzelhető, hogy távozna az iskola befejeztével, de ezt a főnököknek még nem nagyon reklámozta...).
Akárki is bizonyul a leggyengébb láncszemnek, a csapatra az irreális létszám miatt óriási nyomás fog nehezedni, amitől hónapokon belül mások is beinthetnek a rendszernek. Folytatódni fog a régi történet is, hogy néha egy másik étterem csapatát erősítjük, mondván majd ők fizetnek utánunk és nem a Rajindának kell.
Az pedig megint csak sejthető, hogy amit a személyzeten megspórolnak, azt majd a nagyokosok elvesztik a kiszolgáláson, mert egy hat fős csapat egy forgalmas nyári szombaton nem tudja majd a vendégek minden óhaját-sóhaját úgy kielégíteni, ahogy az a nagykönyvben meg van írva...

1 megjegyzés:

ememem írta...

Szia!Azt mondta az M3 hogy Te nem mehetsz:)